”Förlåt, jag är väldigt ovan att hänga i Riksdagen!”

161111 - Offentlig utfrågning i Riksdagen

Rubrikcitatet är så himla typiskt mig liksom. Ba skoja till det lite i talarstolen. Jodå, för igår gjorde jag nämligen typ det coolaste och det knäppaste någonsin. Jag pratade i Riksdagen.

För några veckor blev jag, tillsammans med bland annat Sveriges Annonsörer, Konsumentverket och Reklamombudsmannen, inbjuden till att hålla ett anförande i Riksdagen framför Civilutskottet om marknadsföring i sociala medier. Ni vet ju att detta är en fråga som jag jobbat rätt mycket med det senaste året så jag blev så klart både smickrad, stolt och nervös över att bli inbjuden.

Så igår slirade jag in till Riksdagen i en taxi (eftersom bussarna inte gick att lita på på grund av snökaoset) strax före nio, visade leg i entrén, fick glida före i säkerhetskön och anlände sedan till Förstakammarsalen där jag till och med hade en plats med namnlapp.

161111 - Offentlig utfrågning i Riksdagen

Jag var sist på listan av anföranden och hann bli lite nervös. Jag kände när jag gick ner från scenen, och log mot Komms VD Jessica som gjorde tummen upp mot mig, så ryckte det lite i min överläpp. Ett typiskt super-nervositets-ryck hos mig.

161111 - Offentlig utfrågning i Riksdagen

Efter mitt anförande var det paus och sedan fick Civilutskottets ledamöter som var närvarande ställa frågor till oss som hade talat. Jag satt bredvid Martin uppe på podiet, det kändes väldigt tryggt och bra.

Influencers of Sweden är helt nykläckt och detta är något av det första jag gör under den fanan. Det är helt bananas. Så jäkla häftigt. Jag är så tacksam och stolt.

Jag tog också ett gäng bilder (de ovan är skärmdumpar från TV-sändningen), det är ju en så magisk lokal att befinna sig i!

161111 - Offentlig utfrågning i Riksdagen

161111 - Offentlig utfrågning i Riksdagen

161111 - Offentlig utfrågning i Riksdagen

161111 - Offentlig utfrågning i Riksdagen

Kika på utfrågningen här nedan – är du intresserad av ämnet eller jobbar som influencer så är detta i stort sett obligatoriskt, så mycket bra information och intressanta vinklar! Mitt anförande hittar ni ca 1h 20 min in.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

32 svar

  1. Haha härligaste citatet! Så roligt att du skrev om det här 🙂 Ska försöka kolla på klippet men vid en första anblick kunde jag inte hoppa framåt alls… Och ja, håller med vad alla ovan redan sagt. Vad tacksamma vi är som har dig som kapten för det här skeppet Linda!

    Ps. Riktigt mäktiga bilder!

  2. Jag bloggade om detta!
    Du är så jävla bra Linda. Är så glad att jag fått chansen att träffa dig personligen. Älskar att du tog för dig. Tycker du och Martin var grymma, ni gjorde verkligen så att alla våra röster blev hörda för man märkte tydligt att personerna på andra sidan tyvärr inte verkar förstå hur det faktiskt är för oss som jobbar med detta men jag tycker både du och Martin var så grymma på att förklara och förtydliga. Svin bra 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Skidpremiär!

Så här vill jag känna mig 2022. Modig, fri och full av livslust! När Sara tog den här bilden på mig i onsdags hade jag

Jag är nominerad till Årets Landsbyggare!

Jag är en av finalisterna till titeln ”Årets Landsbyggare” i kategorin ”Attityd”!!!! Årets Landsbyggare är ett årligt pris som tilldelas någon som har gjort en

Fotografering för Social Brand Lab!

Häng med på hur det gick till när promotionmaterialet för Social Brand Lab blev till – från fotografering till grafisk design.