Hej där vecka sjutton!

Hej där vecka sjutton!

Hallå hej vänner! Hur mår ni? Själv har jag legat golvad i den här härliga ångestsörjan mer eller mindre hela helgen och så även idag. Tänkte in i det sista att jag skulle klara av dagens lunchmöte men ställde in i sista stund (fy Linda) och sov till halv två ungefär. Lagom till alla andra gick hem från jobbet så satte jag mig vid datorn och började jobba.

Vet du. Ibland funderar jag på vad som är vad. I vilket stadie i ångest/utmattning/depression jag befinner mig. Eller är det detta som kallas ”kroniskt”? Att det liksom varken blir bättre eller sämre utan håller sig på en hyfsat jämn bergochdalbana över tid fast den generella nivån för stresskänslighet förflyttats?

I alla fall. Jag tänkte vi ska kika på hur det är tänkt att den här gråmulna (du fattade väl att det skulle slå tillbaka, det är ju ändå april) veckan ska se ut?

➝ Måndag – Skulle haft lunchmöte med potentiell INOS-partner. Sov istället. Men klippte till slut nytt avsnitt av ”We Are Influencers” med fina Agnes som du kan lyssna på nu! Och det är nog ungefär det jag orkar med i dag.

➝ Tisdag – Imorgon kommer Jeanette hit till mig för att spela in ett avsnitt av ”Skrivradion”, en podd om skrivande. I övrigt ska jag förbereda för ICON Fest där InoS ska ställa ut och jag ska föreläsa nästa vecka.

➝ Onsdag – På onsdag ska jag träffa min terapeut och vi har ett rätt tungt ämne på agendan så jag har faktiskt inte bokat in några möten alls den dagen. Jag förväntar mig alltså inte må toppen efter det besöket. Ändå fint att man kan boka in att må skit.

➝ Torsdag – Äntligen mitt nästa (sista?) besök hos gynekologen för att knyta ihop den här fertilitetsutredningen! Jag har varit i kontakt med en klinik i Danmark och tydligen saknades ett gäng prover så det blir typ en kompletteringsrunda. Sedan hoppas jag på coffice med InoS-kollegor på stan!

➝ Fredag – På fredag åker jag till Linköping över helgen för en medlemsträff med InoS-medlemmar! Vi kommer hänga på brand spanking new Quality Hotel The Box i Linkan så det blir både SPA och god mat och workshops. Så pepp!

Så så ser min vecka ut! Ändå rätt lugn så jag kommer hinna få in mycket tid framför datorn och faktiskt producera, något jag desperat behöver göra just nu.

Hur ser din vecka ut?

3 svar

 1. Hej du. Jag fick en släng av ångest under fredagen, och den höll i sig under hela dagen. Jag misstänker att jag gjorde för mycket under torsdagen och sen blev det baksmälla. För mig har ångest både varit psykologiskt men också i hur mycket aktiviteter som jag gör. Att ställa in ett möte är modigt (inte fy linda).
  Sen ville jag bara skriva: himla trevligt att ses!
  Och: min vecka är mässvecka – tis, ons, tors, fre. Sa någon baksmälla på lör???

 2. Jag funderar på en sak som jag verkligen hoppas att du inte tar på fel sätt. Jag har kronisk ångest och fibromyalgi och är ensamstående mamma så jag menar absolut inget illa.
  Jag tänker på det här med din ångest och skaffa barn ensam. Hur du tänker kring det och när du har dagar som dom du haft nu. Att ha stark ångest och då även ha ett barn att ta hand om. Jag gör det själv varje dag och har gjort det i snart 12 år så jag vet att det går. Jag går själv med tankar om att skaffa ett till barn och då göra det ensam och är där för intresserad av hur du tänker. Men jag förstår om det är någonting du inte vill svara på ❤

 3. Jag hade ingen aning om att du har levt med utmattning så länge, men är egentligen inte jätteförvånad för det är ju oftast vi kvinnor som är högpresterande som drabbas. Jag har också varit utbränd och är högpresterande kvinna. Jag har alltid varit väldigt ”duktig” och får mycket mer gjort än vad dom flesta får på kortare tid och det var där det tillslut föll för mig. Jag tog det inte lugnt, prioriterade aldrig min egen återhämtning utan bara alla andras.

  En sak när det gäller det här med barn. Jag blev utbränd när jag hade barn men barn kan också göra situationen bättre. Min erfarenhet av att ha både barn och att känna på hur det är att bli utbränd är att jag har lärt mig att det är inte värt att pressa mig själv tills jag blir utmattad och får ångest för jag har en familj att tänka på. Min familj och MIN hälsa kommer före mitt arbete. Mina prioriteringar är mycket mer sunda nu än vad dom var innan och jag tror att det är insikten av att bli utbränd när småbarn finns med i bilden som har gjort att jag prioriterar annorlunda.

  Förlåt för lång utläggning, jag ville säga två saker med den här kommentaren och det ena var att du inte är ensam och det andra var att skaffa barn är ingen dålig idé även om du känner dig som en påse skit just nu. Lycka till och jag hoppas på det bästa för dig! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 43 | Årsstämma och årsdag

Jag känner att jag skjuter upp mitt liv. Väntar på att jag magiskt ska få fler timmar per dygn eller självdisciplin nog att göra mer

Godmorgon nyårsafton!

Årets sista dag är här. Jag har känt mig sjukt stressad den senaste veckan, jag känner mig inte klar med 2017. Jag har inte skrivit

Idag faller löven

Kära dagbok, Idag är det måndag och jag har haft en tokmysig helg! Det har varit så soligt och fint men ändå krispig luft, precis