Ett kärleksbrev till mina kollegor

Ett kärleksbrev till mina kollegor

Hallå kompis!

Hoppas du har haft en fin start på veckan! Själv sitter jag på tåget upp till Övik, vi har precis passerat Höga Kusten-bron och det är så ENORMT mycket snö här, helt vansinnigt! Jag pratade med syrran igår och hon sa att det kom en decimeter bara härom dagen. Jag undrar om vi kanske får dansa runt en snögubbe istället för en midsommarstång i juni.

Igår förmiddag spelade jag in två videos, en säljvideo för mitt webinar som jag har nästa vecka (annonslänk typ, klicka här om du vill vara med!) och ett nytt avsnitt av ”Tips från Influencercoachen” som kommer senare i veckan. Sedan åkte jag in till stan för att coffica med Sara på Klara!

Hej Sara!

Jag var egentligen galet osugen på att dra ut i det här vädret (regn, snö, blåsa uppåt, blåsa neråt – vi tar ALLT) men tanken på att få sitta bredvid Sara och jobba i ett par timmar fick iväg mig. För vet du varför? Därför att när man jobbar som jag gör så är det så otroligt viktigt med kollegor. Inte nödvändigtvis personer som jobbar i samma företag som du men personer som jobbar med ungefär samma saker som du.

Jag är just nu inne i ett skede med mitt företag där jag står inför många val och förändringar. Vilken väg ska jag gå? Vilken affärsmodell ska jag satsa på? Vem är min perfekta kund?

Det här är superstora och luriga frågor som kan göra vem som helst överväldigad. I min hjärna just nu så snurrar det runt hundratals olika idéer, kanaler, innehållsvarianter och målgrupper och ärligt talat, det finns en gräns för hur långt jag kommer själv. Och det tar SÅ lång tid att försöka reda ut nystanet själv.

Men när jag får säga saker högt, när jag får smarta frågor och när jag snöar in på en specifik del i min problemställning, då händer det grejer!

Jag vet ärligt talat inte hur mycket jobb Sara fick gjort under de där timmarna vi satt igår med tanke på mitt babbel men jag fick ordning på både en och två trådar i min hjärna. Så tack Sara för det!

Och idag på den här tågresan så har jag suttit och chattat med en annan Sara och rett ut ännu fler trådar, pratat om ”processer” (ett sånt där ord som gör att min hjärna blöder) och jag blev så inspirerad att jag fick igång maskineriet i ungefär tre olika projekt som alla passar perfekt in i den här nya affärsstrategin.

Poängen? Om du är egen företagare så måste du hitta människor som du kan prata med om ditt jobb. Sedan om det är ”kollegor”, vänner, en coach eller en mentor, det spelar mindre roll men ditt jobb kommer bli 1000 gånger svårare om du inte har någon att bolla med.

By the way. Jag har lämnat Apple och blivit Samsung-användare. Jag vet inte vad som hände men det hände. Tänkte att jag skriver om det i ett annat inlägg pga jag folk undrar om jag blivit galen.

Som en liten extra glitterpuff på dagen så kom Sanna förbi en snabbis! Hon hade haft en extra bra måndag som innebar blommor och mimosas, det måste man ju ändå vara nöjd med!

Som slutkläm på detta koffeinstinna, smått euforiska och förhoppningsvis peppande inlägg; tack till alla ni mina kollegor, som jag får bolla med, som lyssnar och ställer bra frågor och ger råd och bara är så fantastiskt stöttande. Den här företagaren hade aldrig klarat sig utan er. <3

5 svar

  1. åh! blir helt rörd! fasen så viktigt det är att omge sig med rätt människor. <3 och hur härligt är det inte när ens kollegor är ens vänner och när ens vänner är ens kollegor. bästa ever!

    hoppas att du får det fint i ö-vik. det påminner mig om att leta upp dina inlägg om allt man kan göra däruppe inför sommarens resa <3 can't wait!

  2. Intressant det där med skifte av märke/ekosystem på tekniska prylar. När jag köpte min första Mac 2008 frågade en kompis om jag genomgick en livskris. Han bytte själv till Mac och iPhone ett år senare. För två år sedan, när jag precis som du har gjort nu lämnade iPhone och gick över till Samsung, fick jag exakt samma fråga från exakt samma person. Han kör förresten Samsung sedan ett knappt år.

    Herregud, folk gör så stor grej av att byta märke på mobilen. De kanske borde testa själva och inse att steget är ganska litet? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte

Jag mår inte så bra just nu.

Jag har inte bloggat på 10 dagar. Ännu längre om man tänker på att det senaste inlägget var en vlogg. Och alltså, den här prestationsångesten