Odlingssäsongen 2021 är igång!

Luktärtssådd 210503

Äntligen är odlingssäsongen för 2021 igång! 🌱🌱🌱

Idag åkte luktärtorna ner i jorden och dahliorna växer så det knakar uppe i gästrummet. Jag fick en fröleverans härom dagen och blev lite chockad över hur mycket jag hade klickat hem. Men det känns också lite som att det lätt blir så? Man sitter där och klickar runt och hjärnan ba ”nämen klart vi ska ha lite majs! Och sockerärtor är ju så gott! Och en JÄTTEPUMPA HUR COOLT?!” och helt plötsligt har man köpt fröer för 600 spänn.

Men det finns ju värre saker att lägga pengarna på tänker jag?

Luktärtssådd 210503

I år har jag köpt luktärtor från hon som i Instagrams luktärtsvärld är QUEEN – Cecilia Wingård. (Om du vill veta hur jag sår mina luktärtor så följer jag hennes råd till punkt och pricka. Du hittar dem här!)

Sorterna jag satt i år är:

  • Monarch’s Diamond
  • Aurora Borealis
  • Earl Grey
  • Kingfisher
  • Prima Donna
  • Royal Rose

Luktärtssådd 210503

Förra året försådde jag massor och det mesta dog. Typ alla kålplantor strök med och de som överlevde hann knappt ikapp det jag direktsådde.

Så min strategi för i år är – gör det du tycker är kul, skit i resten.

Jag odlar ju inte för att jag måste. Jag är ju så pass priviligerad att jag kan gå till ICA och köpa min mat och behöver inte odla den själv. Så alla typer av tvång och måsten associerade med odlingen går liksom bort i år. Det ska vara mysigt och skrota runt. Ska anamma Brita Zackaris ”radgard” lite mer.

👉🏻 Hur min första odlingssäsong gick kan du läsa här!

Luktärtssådd 210503

Om jag köpte luktärten ”Aurora Borealis” bara för namnet? Japp.

Luktärtssådd 210503

Snön är snart borta och påskliljorna blommar snart. Allt det bästa är framför oss. 😍

Luktärtssådd 210503

Så här glad är jag för det!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En blygsam gästrumsmakeover

Välkommen in i gästrummet! Det här rummet ligger ovanför köket och har varit lite av ett ”ställ-all-skit-som-inte-får-plats-nånstans”-rummet sedan jag flyttade in i huset för 1,5

En liten paus

Bästa fina ni. Jag mår sådär just nu. Det är väldigt mycket på väldigt många fronter och jag känner inte att ni får den bästa

Maskrosmarmelad

Maskrosmarmelad (och lite på rabarber med)

Visste du att man kan göra marmelad på maskrosor?? Innan jag var på Klimatklubbens första klimatfrukost där i maj hade jag inte heller någon aning

Vecka 32 | Från ångestdjup till höstpepp

Vecka 32 var en resa. Från avgrundsångest när jag kom hem från Övik till relativt pepp ändå inför höstterminen som väntade runt krönet. Jag är