Odlingssäsongen 2021 är igång!

Odlingssäsongen 2021 är igång!

Luktärtssådd 210503

Äntligen är odlingssäsongen för 2021 igång! 🌱🌱🌱

Idag åkte luktärtorna ner i jorden och dahliorna växer så det knakar uppe i gästrummet. Jag fick en fröleverans härom dagen och blev lite chockad över hur mycket jag hade klickat hem. Men det känns också lite som att det lätt blir så? Man sitter där och klickar runt och hjärnan ba ”nämen klart vi ska ha lite majs! Och sockerärtor är ju så gott! Och en JÄTTEPUMPA HUR COOLT?!” och helt plötsligt har man köpt fröer för 600 spänn.

Men det finns ju värre saker att lägga pengarna på tänker jag?

Luktärtssådd 210503

I år har jag köpt luktärtor från hon som i Instagrams luktärtsvärld är QUEEN – Cecilia Wingård. (Om du vill veta hur jag sår mina luktärtor så följer jag hennes råd till punkt och pricka. Du hittar dem här!)

Sorterna jag satt i år är:

  • Monarch’s Diamond
  • Aurora Borealis
  • Earl Grey
  • Kingfisher
  • Prima Donna
  • Royal Rose

Luktärtssådd 210503

Förra året försådde jag massor och det mesta dog. Typ alla kålplantor strök med och de som överlevde hann knappt ikapp det jag direktsådde.

Så min strategi för i år är – gör det du tycker är kul, skit i resten.

Jag odlar ju inte för att jag måste. Jag är ju så pass priviligerad att jag kan gå till ICA och köpa min mat och behöver inte odla den själv. Så alla typer av tvång och måsten associerade med odlingen går liksom bort i år. Det ska vara mysigt och skrota runt. Ska anamma Brita Zackaris ”radgard” lite mer.

👉🏻 Hur min första odlingssäsong gick kan du läsa här!

Luktärtssådd 210503

Om jag köpte luktärten ”Aurora Borealis” bara för namnet? Japp.

Luktärtssådd 210503

Snön är snart borta och påskliljorna blommar snart. Allt det bästa är framför oss. 😍

Luktärtssådd 210503

Så här glad är jag för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Delfiner och en torsdag på Medelhavet

Jag älskar djur. Och att se djur i det vilda kan vara något av det häftigaste som finns. Så när vi fick möjligheten att åka

En rumpa.

När jag fyllde 40 fick jag en rumpa. Det är en av de finaste rumpor jag nånsin sett och en av de finaste presenter jag

Surströmmingslördag

I lördags vankades det surströmmingskalas i Kvaved. Så jag tog på mig en kjol och en liten röd väska och åkte till mitt gamla hem

En dag i Skuleskogens nationalpark

I hjärtat av Höga Kusten hittar man Skuleskogens nationalpark där urskogen växer tät och man kan nästan ana älvorna dansa fram i skymningen. Hit kom