Luktärtssådd 210503

Äntligen är odlingssäsongen för 2021 igång! 🌱🌱🌱

Idag åkte luktärtorna ner i jorden och dahliorna växer så det knakar uppe i gästrummet. Jag fick en fröleverans härom dagen och blev lite chockad över hur mycket jag hade klickat hem. Men det känns också lite som att det lätt blir så? Man sitter där och klickar runt och hjärnan ba ”nämen klart vi ska ha lite majs! Och sockerärtor är ju så gott! Och en JÄTTEPUMPA HUR COOLT?!” och helt plötsligt har man köpt fröer för 600 spänn.

Men det finns ju värre saker att lägga pengarna på tänker jag?

Luktärtssådd 210503

I år har jag köpt luktärtor från hon som i Instagrams luktärtsvärld är QUEEN – Cecilia Wingård. (Om du vill veta hur jag sår mina luktärtor så följer jag hennes råd till punkt och pricka. Du hittar dem här!)

Sorterna jag satt i år är:

  • Monarch’s Diamond
  • Aurora Borealis
  • Earl Grey
  • Kingfisher
  • Prima Donna
  • Royal Rose

Luktärtssådd 210503

Förra året försådde jag massor och det mesta dog. Typ alla kålplantor strök med och de som överlevde hann knappt ikapp det jag direktsådde.

Så min strategi för i år är – gör det du tycker är kul, skit i resten.

Jag odlar ju inte för att jag måste. Jag är ju så pass priviligerad att jag kan gå till ICA och köpa min mat och behöver inte odla den själv. Så alla typer av tvång och måsten associerade med odlingen går liksom bort i år. Det ska vara mysigt och skrota runt. Ska anamma Brita Zackaris ”radgard” lite mer.

👉🏻 Hur min första odlingssäsong gick kan du läsa här!

Luktärtssådd 210503

Om jag köpte luktärten ”Aurora Borealis” bara för namnet? Japp.

Luktärtssådd 210503

Snön är snart borta och påskliljorna blommar snart. Allt det bästa är framför oss. 😍

Luktärtssådd 210503

Så här glad är jag för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 43 | Årsstämma och årsdag

Jag känner att jag skjuter upp mitt liv. Väntar på att jag magiskt ska få fler timmar per dygn eller självdisciplin nog att göra mer

Skatten som är skogen

Det är fredag och julen står onekligen för dörren. För första gången i livet har jag varit i skogen (Kvaved) och sågat ned en egen

Vlog: Road trip, hundpussar och skrivtips!

I den här vloggen får du hänga med på bland annat det här: VALBORG och brasa med familjen Flora Wiström föreläser och sedan vandaliserar vi

Min midsommarafton

Hej bloggen! Det är varmt nu. Jättevarmt. Igår var det 35 grader i skuggan enligt termometern på verandan men enligt klart.se och Instagram skulle det