Popupbutik i Övik med High Coast Creative

Popupbutik i Övik med High Coast Creative

190528 - HCC Popup

Ett community som tagit emot mig med öppna armar sedan jag flyttade hem till Övik är stadens kreatörer. Konstnärer, fotografer, författare och allt där emellan. Jag är ju också en kreatör, jag skapar dagligen med text, foto och kommunikation, vilket jag kan tycka är en konstform i sig självt. Att prata med människor så att de känner sig förstådda och sedda.

This is my people, det kände jag direkt när jag kom in i deras bubbla. De är öppna och livfulla, sköra och känslofyllda, precis som jag. De är engagerade och de får saker att hända. Men de är också osäkra och behöver bekräftas i sitt skapande. Precis som jag. Att liksom hitta en hel hög människor som man kan identifiera sig med och bara gosa in sig i, det har varit en otrolig skatt i mitt återvändande till hemstaden.

Och på tal om att få saker att hända – just nu har High Coast Creative, en branschorganisation för Höga Kustens kreatörer – en popupbutik i Övik där 15 olika kreatörer visar upp och säljer sina alster. Det är allt från fotoprints till illustrationer, keramikskulpturer och böcker. Och en massa mer!

190528 - HCC Popup

Jag hängde i butiken i tisdags, och då var också Jack på plats och bjöd på musik. Han har tonsatt ett gäng av Karin Boyes dikter och det är så jädra fint. Han spelar imorrn fredag också så kom förbi och lyssna!

190528 - HCC Popup

Finaste Jennie kom förbi! Hon är också medlem i HCC men ställer inte ut den här gången.

190528 - HCC Popup

De här två stjärnorna bemannade butiken i tisdags – Linda som är florist men också formger i betong och Linnéa som är illustratör och keramiker.

190528 - HCC Popup

SÅ många galet talangfulla människor i det här gänget!

190528 - HCC Popup

Johannas nätskulpturer är vansinnigt vackra och står på min inköpslista. Så även någon av Elins bilder (är ju hon som fotar mig då och då!).

190528 - HCC Popup

Mitt bidrag denna gång är min bok! Kom å köp! 🤗

190528 - HCC Popup

Jennys choklad finns också på plats!

190528 - HCC Popup

190528 - HCC Popup

Är sååå sugen på ett av halsbanden som Malin gjort. Vilket är finast tycker du?

190528 - HCC Popup

Illustrationer av Maricel!

190528 - HCC Popup

Butiken är öppen till på lördag klockan 15. Kom förbi om du är i krokarna vettja!

190528 - HCC Popup

Om du har tur sitter jag utanför och äter sushi och Jack och Linnéa ser ut som tvillingar igen! 😂

2 svar

  1. Hej! Lyssnade precis på podden ”va fan….” och ville bara kommentera att; jag läser 🙋🏼‍♀️ (så du skriver inte bara för dig själv 😁) Och, som sagt, jag lyssnar! Älskar att du är så öppen, ärlig och äkta! Du är rolig och smart och verkar vara en genomhärlig människa. Och snyggt läppstift! 💄👌🏼😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Kvaved mamma och Leia

Grillkväll i Kvaved

I fredags var vi i Kvaved, lite som vanligt den här sommaren. Vädret var helt ljuvligt, inte alls som vanligt den här sommaren. Leia gjorde

2020 – En årskrönika

Gott nytt år! Det är nyårsafton och här sitter jag med en kopp kaffe och summerar året som gått. Herre vilken röra 2020 har varit.

103. Samarbeten som ett proffs med Ellinor Löfgren

Sedan Ellinor Löfgren var gäst i podden förra gången för fyra år sedan har hon hunnit jobba på Facebookbyrå och på influencerbyrå och dessutom förfinat sin egen business.I det här avsnittet delar hon med sig av allt hon lärt sig under de här åren på b…

Vlogg: Häng med på trädgårdsfix!

Den är här! Den bästa tiden på året är framför oss och i vår har jag för första gången någonsin en alldeles egen trädgård att