#smartreklam – Netflix på centralen

För sisådär en vecka sedan inledde jag ett nytt koncept här på bloggen – #smartreklam. Under de här inläggen pratar jag om reklam jag tycker är snygg, engagerande och ja – smart.

I fredags släpptes den fjärde säsongen av Orange is the New Black på Netflix och i samband med det smällde streamingtjänsten upp den här installationen på Centralstationen i Stockholm. Det är en fysisk kampanj för Snapchat, ett marknadsföringstänk över plattformar som bara är genialiskt.


De senaste månaderna har Faceswap blivit en mycket populär feature på Snapchat. Det är helt enkelt ett filter som tillåter att två personer som syns i bild samtidigt byter ansikte med varandra. Detta har Netflix tagit till nästa nivå.

Under taggen #NetflixSwap bjuder man in Snapchatanvändare att byta ansikte med seriens karaktärer på stora posters, anpassade efter Snapchats format. Texten är dessutom spegelvänd för att sedan bli rättvänd i Snapchat och du kan även lätt lägga till Netflix Snapchatkonto via koden på postern.

Det är enkelt (använder existerande teknik), kul och trendigt – snyggt, Netflix!

Resultatet however blev väl sådär, men det är liksom lite poängen. Taylor Schilling ser väldigt väään ut med mitt nylle.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag flyttar hem

Jag sitter på ännu ett tåg och ser Sverige susa förbi utanför fönstret. Vi passerade precis metropolen Floby. Jag är på väg till Göteborg för

Lilla boken ute i världen

Inlägget innehåller reklam för “Yrke: Influencer” Alltså kan vi bara take a moment här. Jag blir tårögd. Jag blir helt tagen och tårögd när jag

Munkudden

Utflykt till Munkudden

Aprilväder gör verkligen rätt för sitt rykte i år. Det växlar vilt mellan sol och vårvärme till snö och ett gäng minusgrader, slask och grått

Vår i trädgården

Glad påsktorsdag!  Hörrni jag är frisk! Prisa gud! Inte nötkärnefrisk, jag har fortfarande en riktigt irriterande hosta men ingen feber och inget snorande, det är