Från E-moll till Sambafestival.

Från E-moll till Sambafestival.

Efter hela fontändebaklet i fredags så var jag ju inte toksugen på att åka nattbussen hem i stilen av dränkt katt. Istället lånade jag Martins soffa, dusch samt kläder. Detta visade sig vara en alldeles lysande idé eftersom den resulterade i fantastisk brunch samt häng hela lördagen.

Martins mission för lördagen blev att lära mig spela gitarr. Han måste varit väldigt pedagogisk för jag lärde mig i ärlighetens namn mer på den eftermiddagen än jag gjorde under tre år i ett förhållande med en gitarrspelande basist. Tips, det hjälper att ta bilder på ackorden man lär sig. Det betyder dock inte att man vet vad de heter.

Lagom till brunchen ramlade även PA in på gitarrlektionen.

Min spelarstil kan kallas aningen okonventionell, men den funkade fint. Här försöker vi spela någon slags fyrhands-”Smoke on the water”. Det gick sådär.

När eftermiddagen gick mot kvällning bjöds det på Bloody Mary.

Sedan drog vi oss ned på Söder. Det vankades nämligen födelsedagshäng och det råkade överlappa med Midnattsloppet. Tusentals hurtiga människor som här begav sig uppför backen in i Vitan. Inte utan att jag blev lite avis på dem.

Inte nog med hurtiga löpare, det bjöds även på Sambakarneval i slutet på Ringvägen, precis vid Vitan. Damerna var så fina och färgglada och sparkly.

De hade typ femtielva trummor. Men de gjorde sitt jobb för där stod jag plötsligt och smådansade.

Titta bara så festligt!

Efter ett snabbt stopp på födelsedagshäng så drog jag mig hemåt. Huvudet var inte där det skulle så det var lika bra att göra en tidig kväll. Promenaden tillbaka till Slussen var dock alldeles magnifik. Här skrev jag lite mer om den. Carpe kvällen och allt sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

102. Om att inse sitt eget värde med Johanna Berglund (Snickarglädjen)

Johanna Berglund, också känd som Snickarglädjen, är uppvuxen i byggdammet, med pappa som snickare bodde hon i ett konstant renoveringskaos. Något som gjorde att hon tänkte bo i lägenhet resten av livet. Istället hamnade i ett stort hus utanför Herrljun…

Mellan brödkaveln och bakugnen

Jag har länge fascinerats av traditionellt hantverk. Alltså sådant som bara för någon generation sedan var sånt varje husmoder ”skulle kunna” och som inte ansågs