Reklamsamarbete med Cellbes

Foto: Madeleine Wejlerud & Emmi Holmer


Idag tänkte jag vi skulle prata om att ta plats. Både fysiskt och mentalt.

Det är svårt det här, med att vara tjock och ta plats. Jag tar ju naturligt en del plats rent fysiskt och har inte alltid varit så nöjd med det. Och samtidigt så, enligt samhällets smalhetsnorm, ska man som tjock helst inte ta någon plats alls. Synas så lite som möjligt, gömma sin skamliga kropp och sitt lata utseende. Och det går ju dåligt, rent praktiskt.

Det är inte utan att det skapar kortslutning i hjärnan.

Bokmässan 2018

När jag var i tonåren och man skulle hålla presentationer på skolan så hatade och älskade jag det. Hatade att stå framför klassen, synad i sömmarna och skämmas för allt som putade där det inte ”skulle”. Samtidigt tyckte jag om att stå i centrum, att få uppmärksamhet. Ännu mer kortslutning i hjärnan.

När jag började föreläsa för ca fem år sedan satt den där känslan kvar. Att vara obekväm och utsatt. Att ställa sig framför en skara människor som skulle döma mig. Som skulle ha min tillåtelse att stirra på mig och jag var rädd för vad de stirrade på. Men samtidigt tillfredsställelsen av att vara sedd, att vara hörd. Att bli tagen på allvar och uppskattad för sin kunskap.

Att utsätta sig för rädslor är definitionen av mod och att vara föreläsare har gjort mig modig.

Bokmässan 2018

Bokmässan 2018

Att vara bekväm med min kropp och acceptera den som den är har varit en jävla resa, en resa som till stor del fortfarande pågår. Att ställa sig framför hundratals personer på en scen i en strålkastare och inte tänka på hur kroppen ser ut i olika vinklar, det har varit en process.

Kläder har för mig blivit en rustning på scenen. Att vara snyggt och fräsigt (I said it) klädd har gett mig mer mod. Det må låta paradoxalt, att ha kläder som drar till sig uppmärksamhet för att få mindre uppmärksamhet? Men precis så är det. För om kläderna får uppmärksamheten så får inte skavankerna det.

Bokmässan 2018

Bokmässan 2018

Bokmässan 2018

Bokmässan 2018

Nu skäms jag inte för min kropp längre när jag står på scenen. Men snygga kläder gör mig ändå modigare. Och klackar. och läppstift. Klackar och läppstift är liksom pricken över min bossiga i.

Men vad som får mest uppmärksamhet nu för tiden är ju faktiskt min kunskap och min energi. Att jag är hemma på scenen. Att jag är bekväm och trygg i det jag ska prata om och min kunskap kring ämnet men också min trygghet i min kropp.

Men jag älskar fortfarande fräsiga klackar och kläder på scenen.

Bokmässan 2018

Stövletter

Bokmässan 2018

Bokmässan 2018

I samband med mina framträdanden på Bokmässan och Mediedagarna så beställde jag dessa outfits från Cellbes och jag kände mig så rackarns bekväm och snygg i dem. Sköna som pyjamas men ändå supersnygga!

Tyvärr har de kläder jag har på mig här sålt som smör så de är slut, men det finns en massa annat fint bland höstnyheterna. Spana in dem här!

Bokmässan 2018

Cellbes har ett grymt storleksutbud för både oss tjockisar och smalisar, hela vägen från 34-64.
Shoppa dina höstkläder hos Cellbes här!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Intressant reflektion, att vilja ta plats samtidigt som man inte vill synas! Men det där med kläderna håller jag helt med om! Skrev själv ett kort inlägg på instagram förra veckan, där jag skrev att jag tror att en av anledningarna till att jag trivs med min kropp/känner mig bekväm är mitt intresse i kläder. Jag är noga med vad jag klär mig i, trivs jag i mina kläder trivs jag också med mig själv på ett annat sätt!

    1. Så fint ändå att kläder kan ge en så olika känslor vid olika tillfällen. Att de kan göra en så glad och också göra att man deppar ihop totalt.

  2. Shit pommes frites vilken snygg dress/dräkt (eller vad man nu säger?!), den där blommiga. Den sitter ju som en dröm på dig! När jag tänker tillbaka på barndomen och flera av de kvinnor jag såg upp till (lokala politiker, lärare och företagare) så var de alla fylligare än normen, förtjusta i knalliga läppstift, hade gärna tjusiga outfits och glasögonbågar som då ansågs lite knasiga (men idag supertrendiga) och så utstrålade de POWER.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Första kycklingen är här!!

Förlåt för hemsk bildkvalitet men jag kan inte hålla mig. Första kycklingen är här!!! Den kläcktes igår kväll och det är pickhål på åtminstone tre

Rivningvlog!

Det är SÅ kul att se hur pepp ni är på min renovering och TACK för alla tips och tankar kring hur jag ska gå

Förra onsdagen.

Förra onsdagen hoppade jag på ett supersnabbt tåg söderut. Jag hoppade av i Linköping där de har en gul och fin stationsbyggnad och en ljusren