I veckan gjorde jag ett inlägg på Instagram där jag berättade om vad jag är mest stolt över från 2018 och ni delade också med er av vad ni är mest stolta över från året som gått – tack!

Jag måste bara säga – gud vad jag älskar detta! Att ni skryter med mig! Att ni lyfter era framgångar, oavsett omfattning, och delar dem med mig och världen. Det gör mig så himla himla glad och varm i själen att jag kan inspirera till att stanna upp och reflektera och till och med hitta den där skrytnerven hos dig som följer mig! GAH så lycklig det gör mig!

Så jag tänkte helt sonika utveckla det inlägget här och kanske lägga till en sak eller två. Vad säger ni, ska vi reflektera och skryta lite ihop? Jag börjar så kan väl du fundera och sedan gå loss i kommentarsfältet? Bra!

1 –  Jag flyttade hem till Övik

I slutet av mars berättade jag om beslutet och i juni bar det av. Att flytta hem till Övik var ett monumentalt steg som jag i slutändan är så himla himla nöjd med. Vem hade anat när jag lämnade ”DÖ-vik” för 17 år sedan att jag skulle komma tillbaka frivilligt? Och att jag då skulle vara på denna helt andra plats än jag var när jag åkte?

Jag älskar att jag kommit in i företagarvärlden i Övik, hittat nya vänner och återknutit med gamla. Förutom att jag saknar mina vänner i Stockholm (och att det tar så fasligt långt tid att ta sig till södra Sverige) så hamnar allt med den här flytten på plussidan.

2 – Jag bestämde mig för försöka skaffa barn själv

Är fortfarande helt skakis av tanken. Det har inte varit en enkel resa – och jag har knappt börjat. Jag blir fortfarande ifrågasatt kring beslutet, något som är väldigt jobbigt och jag blir ledsen. Jag vet att det kommer bli tufft, men det är väl inte en anledning att inte göra det?

Jag ser mig inte direkt som en person som tar den enkla vägen, eller? Jag tar den vägen jag vill gå, punkt. Sedan om den är krokig eller rak, det spelar ingen större roll. Huvudsaken att jag mår bra av den och trivs på den.

3 – Jag lämnade Influencers of Sweden för att ta nästa steg i mitt företag

I oktober valde jag att kliva av från rollen som styrelseledamot i Influencers of Sweden. Det var ett tufft beslut som tog lång tid att landa i men i slutändan tror jag att det var bäst både för mig och för föreningen. 2019 kommer bli mycket mer fokuserat på grund av det.

Jag är stolt över att jag tar tuffa beslut, inte enbart baserat på mitt ego och hur jag vill ha det utan också vad som är bäst för alla inblandade i situationen.

4 – Jag släppte min första bok!

2018 blev ett år då jag uppfyllde en rejäl yrkesdröm – jag lanserade min första bok, ”Yrke: Influencer” och den blev så fint mottagen. Dessutom fick jag pris för den! Ändå hyfsad debut med andra ord. Om det blir någon fler? Det vore kul, jag ska bara komma på vad jag ska skriva om först. Vad skulle du vilja läsa om?

5 – Jag var snäll mot mig själv

Jag gjorde mitt yttersta för att lyssna på min kropp, inte sätta för stor press på mig själv och göra sånt jag mår bra av. Det funkade inte alla dagar men generellt som gick det ändå ganska bra. Jag gick i terapi för att reda ut ett och annat och jag tycker ändå att året slutar på en bättre plats än där det började.

Jag och Alex pratar också om just stolthet och 2018 i det senaste avsnittet av ”Vad fan håller jag på med?!”. Lyssna här nedan eller i din poddapp!

Vad är du stolt över från 2018?

5 svar

  1. 2018 var bara skit för mig, fick lämna ett älskade jobb (och kollegor), min syster gick bort i somras och jag kan fortfarande inte fatta detta, fick lämna mitt hem & flytta till Sverige för ett nytt jobb (sökt i 2 ar, men fick ingenting förutom nuvarande, men inte älskad), för att inte hamna på socialbidrag och förlorar mitt hem efter akassan är slut (även om man är akademiker och är nästan 50…ingen chans), haft inbrott i bilen och alla papper stulen (körkort, ID bankkort etc), fick flytta runt flera ggr pga det nya jobbet inom några månader. Min vän fick ett dåligt besked och har en tidsbomb inom sig och jag har pga skit kört min hälsa i botten pga depression, vin och tröstätande.
    Har egentligen inte varit stolt av mig över nåt i mitt liv, men jag är lite ’stolt’ över att jag forfarande är vid liv och kunde hantera detta året. Hoppas det blir bättre snart.

    Älskar er podd btw, och lycka till med allt och gott nytt år!!

  2. Jag är väldigt stolt över att jag tog tag i min ångest och sökte hjälp för den. Förstår mig själv och ångesten så mycket bättre nu. Jag har tagit ett beslut att ta tjänstledigt från mitt arbete och söka in till Fotoskolan i Jönköping (om jag nu kommer in!). Jag har lyssnat otroligt mycket på mig själv och kroppen i år och sagt nej till saker jag inte känt mig bekväm med. Jag hade bästa sommaren i mitt liv just för att jag orkade ta mig ut och tvekade aldrig att åka och bada själv osv. Njöt verkligen till fullo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Ursäkta jag har byggt om

Hej fina ni! Vad har du haft för dig i helgen? Jag har ärligt talat gjort så lite som möjligt. Igår låg jag framför TV:n

Födelsedagsvlog: You are amazing!

Välkommen att fira med födelsedag med mig! Den mest brutala massage jag någonsin varit med om! Lunch & bitemoji Hänger hos frisören Middag med familjen

Sista kvällen i Kvaved

Ganska precis ett år efter att jag landat i Kvaved ska jag alltså ta farväl. Eller ja, farväl är kanske lite dramatiskt, huset finns ju