2017 – En årskrönika

2017 – En årskrönika

Nyår

Gott Nytt År!

Det är bara timmar kvar av 2017 och hög tid att summera året! Det har varit ett bergochdalbaneår, minst sagt. Men det är väl den typ av liv jag vill ha egentligen, har jag insett. Det måste vara upp och ner för att jag ska känna mig levande. Även om jag kanske känner att lite stiltje ibland skulle vara ganska skönt.

Men nu tycker jag att vi kikar på hur 2017 sett ut!

Januari

✗ 2017 inleddes starkt med att vi firade Leias hittepåfödelsedag (hittepå eftersom vi inte vet när hon är född exakt). Tänk att det fanns en tid då jag inte hade henne i mitt liv. Det känns helknäppt.

✗ Första Winter Workation ägde rum och det var en av de bästa händelserna på hela året. Så mycket inspiration, så mycket vackra vyer och så många personliga utmaningar (hallå, skidor?!). Jag är SÅ pepp på nästa års upplaga!

Och så flyttade vi in på InoS HQ! Det var ett riktigt roligt projekt som i slutändan inte var så himla smart, ekonomiskt sett. Men det var kul så länge det varade.

Winter Workation i Åre | Foto: Elin Kero

Februari

✗ I februari pratade jag i paneler och påbörjade regeringsutredningen som jag skulle sitta i under året. Ett av mina bucket list-mål att bli en person som folk naturligt kontaktar när de vill ha expertis om influencer marketing kom allt närmare.

✗  Jag satte upp mål för 2017. Hur det gick med dem tänker att vi får kika på efter nyår men jag kan säga att det blev lite blandad kompott. Vissa stolpe ut och vissa rakt i krysset!

✗ Jag vloggade som bara den och gillade verkligen YouTube! Du kan se alla mina vloggar här.

✗ Och så gick jag på glammigt kalas – Daisy Beauty Awards!

Daisy Beauty Awards

Mars

✗ Det blev mars och jag åkte på TubeCon i Halmstad för att hänga med YouTubers och prata om Influencer Marketing med nyfikna föräldrar. Jag var faktiskt på alla stopp av TubeCon under våren och lärde känna detta community som är så mycket kärlek men också en del egon och en del historier som gjorde mig illa till mods kring vad nästa generation går till mötes.

✗ Jag hade varit med rätt mycket i pressen på sistone och sammanfattade det. *Insert apan som håller för ögonen*

Där här med att vara snäll mot sig själv och mot sin kropp och att jobba tillsammans med sin förebild var två saker jag skrev om.

✗ Jag föreläste en masse igen, bland annat hemma i Övik och på Internet i Fokus i Malmö.

✗ Och så gick första upplagan av The Influencer Convention rum (även om vi ju faktiskt höll konferens även året innan, då under namnet BBCON).

TubeCon med Thomas Sekelius och Felicia Bergström.

April

✗ April inleddes på bästa sätt, med min födelsedag och andra dagen av TIC!

✗ Och dagen efter TIC fick jag min födelsedagspresent då jag åkte till Palma, alldeles själv, i ett par dagar. Det var galet härligt och samtidigt lite vemodigt att vara där helt själv. Men jag tänker att det är lite så det ska vara, sådana ensamresor är ju lite till för att tänka efter och känna efter.

✗ Sedan kom terrorn till Stockholm och jag var arg och ledsen samtidigt som Stockholm aldrig varit mer fullt av kärlek. Jag reflekterade kring det samtidigt som det började dofta vår. Och så gick jag och Carin de 550 meterna av kärlek.

Palma

Maj

✗ I maj åkte jag en sväng till Skåneland och Köpenhamn och pratade på konferens och passade på att tatuera mig hos Emilia i Lund!

✗ Jag gick på floristkurs och efter att ha fått ett alldeles fantastiskt sopigt mail berättade jag hur man INTE ska göra influencer outreach.

✗ Och så drabbades jag av total FOMO inför sommaren.

Juni

✗ Juni inledde jag med Gomorron Sverige i en brand spanking new klänning från Miss Clarity!

✗ Jag och Leia åkte på äventyr till hundön på Drottningholm och så i samma veva som Nationaldagen så blev det sommar!

✗ Jag åkte en sväng till Tylösand och föreläste

✗ ..och sedan åkte jag, Sara, Katarina och Sofia en vecka till en av de bästa platserna på jorden – italienska rivieran och Civezza.

✗ När jag kom hem var jag lite butter pga ljuvliga Italien men botade butterheten med skönhetsgala!

Civezza <3

Juli

✗ I juli släppte jag den enorma nyheten att jag skulle skriva en bok! Och snart kommer den ut. Så knäppt.

✗ Och sedan åkte jag till Norrland och satte mig i Kvaved och skrev och skrev och skrev. Och åkte lite på drifting.

✗ Jag åt allt gott som jorden erbjöd i Kvaved och åkte en sväng till magiska Genesön.

Genesön.

Augusti

✗ I början av augusti kom Katarina och Helena på besök till Kvaved och vi åkte på äventyr runt om i Höga Kusten, bland annat till Skuleskogen och Slåttdalsskrevan. Under den här veckan tog jag några av de bästa bilderna på hela året, om inte på många år. Älskar människor som drar iväg en på fotoäventyr, som ut på en blöt äng med älgar i en dimmig solnedgång. Underbart!

✗ Sedan åkte jag tillbaka till Stockholm igen och rände rakt in i en existentiell kris. En kris som på vissa sätt har fortsatt hela hösten. Jag funderade mycket på om jag var klar med Stockholm och om jag kanske skulle flytta hem igen. Samtidigt som jag var väldigt tacksam över vad jag får kalla jobb.

✗ Augusti slutade med att jag tog en paus från allt som hette sociala medier ett tag. Som blev ett ganska långt tag.

September

✗ Nästan en månad senare återkom jag från pausen. Det var en jobbig start på hösten, med mediastormar, interna utmaningar i föreningen och känslostormar.

✗ Månaden avslutades på MEG i Göteborg där jag deltog i ett antal paneler och också passade på att springa förbi mitt förlag på Bokmässan. I höst är det jag som hänger där med MIN bok!

MEG – Mediedagarna

Oktober

✗ I oktober gick ett av de största projekten jag arbetade med under 2017 av stapeln – Stora Influencerpriset! Det var länge osäkert om det skulle bli av, till och med när vi hade offentliggjort de nominerade, men jag kämpade mig blå och tillsammans med mitt fantastiska projektteam fick i skeppet i hamn. Jag är otroligt stolt och glad över att vi lyckades få ihop en så lyckad gala baserat på att vi producerat ca noll galor tidigare.

✗ Elin och jag fotade mitt bokomslag (!!!), vi hade ett extrainsatt årsmöte för InoS lagom till vår ettårsdag och helt plötsligt var vi nio stycken i styrelsen. En fantastisk utveckling även om jag brottades väldigt mycket med växtvärk, ni vet det som händer när ens bebis växer ifrån en.

✗ Vi hade ettårskalas och utflyttningskalas på samma gång för InoS och så skrev jag om hur jag tror att influencers kommer tjäna pengar i framtiden!

Stora Influencerpriset

November

✗ November kom och vi hade styrelsekonferens med den nya, superkompetenta styrelsen! Så många idéer, så mycket pepp som samlades under de två dagarna. Underbart!

✗ Så flyttade vi ut från kontoret och jag åkte till London för att prata på min första internationella konferens, sedan skrev jag om de sex sakerna jag lärde mig från konferensen. Och sedan skrev om att jag tyckte ni skulle sluta gnälla på influencerreklamen.

Det var ett jädra flängande i november. Först London sedan föreläsning i Linköping sedan föreläsning i Umeå sedan en sväng till Övik för att fira mammas födelsedag.  Och sedan avslutade jag turnén med att föreläsa på Internetdagarna i Stockholm.

Och så kom snön!!! Och sedan kröp den där ensamhetskänslan på mig igen.

Influencer Marketing Hub i London.

December

✗ Så kom årets sista månad! Jag redigerade bok och så pratade jag om influencerjobbet i Videohjälpen!

✗ Jag var på smoothie workshop och mindfullnesslunch och på årets första julbord!

✗ Jag åkte till Göteborg för att föreläsa och gå på medlemsträff och så trendspanade jag lite kring influenceryrket 2018.

✗ Sedan bar det av till Övik för jul och magiska skogspromenader.

Det var mitt 2017! Hur såg ditt ut?

Tidigare årskrönikor:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Kvaved

En sådan där vecka.

Vilken pissig vecka. Sådär, nu har jag satt ribban för det här inlägget. Senaste blogginlägget jag skrev var förra onsdagen. Sist jag postade på instagram

Mitt ord för 2022

”För att bli något du aldrig varit måste du göra något du aldrig gjort.” Inspirerad av Sara Rönne som i flera år nu haft ett

När blir man som influencer en sellout?

”Sellout” är ett ord som slängs runt rätt frikostigt när det kommer till influencers. Många stora profiler får höra att de är ”sellouts” på vartannat